Top 10: super city break in Istanbul

Istanbulul este unul dintre orașele cele mai potrivite pentru un city break în orice anotimp. Este aproape de noi, prețurile sunt excelente, găsești tot ce ai visat: hoteluri romantice, mâncare bună, atracții turistice și mai puțin turistice. Poți merge la shopping, poți alege să sărbătorești în Istanbul un moment important din viața ta sau, pur și simplu, poți să evadezi câteva zile din rutină. Istanbulul te așteaptă, iar mai jos vei găsi 10 atracții interesante, pe care le recomand…

Top 10 – Super City Break în Istanbul.

1. Camlica Hill – este cel mai înalt deal din Istanbul și vei găsi aici cafenele, un parc, locuri de picnic, dar mai ales vederi superbe asupra orașului de pe Bosfor și cel mai romantic loc în care să privești apusul.

2. Mergi neapărat în Suriye Pasaji, unde vei găsi cel mai mare magazin retro din Istanbul, By Retro. Merită o vizită! De „testat” și Hazzopulo Pasaji, ale cărui arcade se deschid spectaculos într-o grădină superbă.

3. Trebuie să încerci restaurantul Tavanarasi. Este frecventat de localnici, are prețuri mici și o mâncare delicioasă. Comandă fructe de mare, iar dacă ești vegetarian, legumele proaspete sau la grătar sunt o opțiune foarte bună.

4. Pentru atmosfera boemă din Istanbul, mergi la Karabatak Cafe, în Karakoy. Poți bea o cafea în liniște, în timp ce citești o carte, și te vei simți minunat alături de tinerii expați din Turcia.

5. Dacă vrei să faci ceva cu adevărat deosebit, caută pe internet turul bloggerilor Istanbul Eats’ Tour. Distracția este garantată, iar bloggerii te vor purta prin cele mai ascunse și mai delicioase locuri din oraș.

6. Setustu Tea Garden este o bijuterie a Istanbului, aflată în Gulhane Park. Priveliștea îți taie respirația, iar ceaiul parcă este mai bun aici. Prețurile sunt peste medie, însă merită, mai ales dacă ai norocul să vezi delfinii sărind din mare.

7. Nimeni nu se întoarce cu mâna goală de la Istanbul. Dacă vrei să cumperi turkish delights, mergi la Haci Bekir. Magazinul și-a deschis porțile în anul 1777 și aparține unei familii celebre din Turcia. Clădirea este superbă, iar dulciurile sunt memorabile.

8. Vineri sau sâmbătă dimineața, ia un ferry din Kabatas și mergi pe insulele pitorești ale orașului, la un picic. Îți recomand Heybeliada, care are un loc special pentru grătare, într-o pădure de pini cu vedere la mare. Mașinile nu circulă pe insulă, iar parfumul de portocali este îmbătător.

9. Pentru o atmosferă tipică Istanbulului îți recomand Lalezar Cai Bahcesi, o terasă impresionantă, romantică și boemă, aflată lângă Suleymaniye.

10. Dacă ai câteva ore bune până la plecare și ești în aeroport, ia un taxi și mergi în Bakirkoy, un orășel micuț și foarte cochet, care te va încânta. Poți mânca fructe de mare pe malul apei, poți cumpăra suveniruri sau, de ce nu, să te plimbi cu caleașca.

Cauta mereu cele mai bune oferte pe #Veltravel si urmareste-ne pe Instagram pentru povesti de pe drum:) 

No Comments :