Top 10: super city break in Munchen

Capitala Bavariei este un oras interesant, un cocktail de muzee, baruri, si biserici baroc, perfect de vizitat toamna.

Chiar daca anul acesta ne va lipsi celebra Oktoberfest, poti merge in Munchen pentru un weekend de relaxare, bere buna si explorari de muzee.

Iata ce sa faci in Munchen:

1. Alte Pinakothek

Infiintata in 1836, Alte Pinakothek este una dintre cele mai vechi galerii de arta ale lumii. Aici vei gasi operele lui Rubens, Durer sau van Dyck, dar si Da Vinci, Titian sau Rembrandt.

2. Munich Residenz

Munich Residenz a fost ridicata in partea de nord a orasului, in secolul al 14-lea, ca resedinta pentru monarhii Wittelsbach, cu peste 130 de camere si 10 curti interioare. Palatul este plin de arta, de istorie si traditii ale sutelor de familii de duci, imparari si printi.

3. Englischer Garten

Este unul dintre cele mai mari parcuri din lume, creat in secolul al 18-lea si intinzandu-se pe mai bine de 370 de hectare (este mai mare si decat Central Park New York!). Aici vei gasi nu doar o oaza de verdeata, ci si activitati interesante – cum ar fi… surfing! Pe Eisbach River, datorita curentilor, vei putea sa te bucuri de sportul preferat.

4. Marienplatz

Marienplatz este un loc de referinta atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Piata a fost „centrul vietii” din Munchen inca din secolul al 12-lea, este plina de monumente, cladiri superbe si restaurante elegante. In noiembrie-decembrie aici are loc si una dintre cele mai frumoase piete de Craciun din lume.

5. Asam Church

Asam Church este una dintre cele mai extravagante biserici baroc ale Europei. A fost numita dupa creatorii sai, fratii Asam, care au ridicat-o ca si capela privata, neatasata niciunui ordin religios. Astfel, cei doi creatori si-au permis destul de multe libertati in picturile si decoratiunile capelei.

6. BMW Museum & Welt

Daca esti pasionat de masini sau de brandul BMW in sine, acest showroom este cel mai frumos din lume – aerisit, spatios si impresionant. Vei face o adevarata calatorie printre cele mai elegante modele de BMW din istorie (cum ar fi BMW-ul lui Elvis Presley expus aici), iar alaturi – la BMW Welt – vei putea sa-ti alegi masina preferata.

7. Hofbräuhaus

Daca mergi in Munchen pentru o bere si traditionalii carnati bavarezi, Hofbräuhaus este o taverna celebra! Unul dintre clientii acestui loc a fost Mozart, care in secolul al 18-lea, locuia chiar dupa colt.

8. Viktualienmarkt

Adori pietele de obiecte vintage, de mancare buna si alte delicatese? Mergi la Viktualienmarkt. Piata exista aici din 1807, vei gasi vin excelent, fruste si legume proaspete, dar si street food de care te vei indragosti.

9. Olympiapark

Daca vrei activitate si aventuri, Olympiapark este locul perfect. Te poti da cu zip-line-ul peste stadion, poti practica sporturi acvatice sau ski iarna. Vara si toamna vei gasi aici restaurante si terase cu mancare excelenta.

10. Gratitude

Vrei sa testezi un restaurant special? Mergi la Gratitude. Este vegan si vegetarian, se afla in cartierul fancy Schwabing, iar chef-ul Patrick Janoud creeaza un meniu nou in fiecare zi. Atmosfera este romantica, iar dish-urile senzational! Incearca burritos, risotto si tempeh chili.

Orice ai alege sa faci in Munchen, Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte la zboruri + cazare.

No Comments :