Top 10: super city break in Varsovia!

Varsovia este cel mai mare oras si capitala Poloniei, un mix de culori, arome si emotii pe care il vei aprecia cu siguranta. Aici vei gasi muzee, parcuri, baruri si restaurante elegante, istorie, traditii si povesti fascinante.

Iata ce poti face intr-un city break in Varsovia:

1. Mergi in Centrul Istoric.

Dedica o zi intreaga strazilor si cladirilor superbe din centrul vechi al Varsoviei, sunt mici bijuterii – incluse in UNESCO World Heritage. Toata partea aceasta a orasului a fost distrusa complet in al doilea razboi mondial, iar acum este refacuta exact ca pe timpuri.

2. Pune-ti o dorinta!

In Piata Kanonia din orasul vechi vei gasi un clopot urias din bronz. Legenda spune ca daca atingi varful clopotului de trei ori, vei avea succes, noroc si bani. In spatele acestui clopot vei descoperi si cea mai mica locuinta din Varsovia, o atractie in sine.

3. Danseaza in piata de noapte.

Sunt foarte multe piete in Varsovia, insa cea mai interesanta este Nocny Market, construita in Warszawa Główna, o statie de tren inchisa. Vei gasi aici street food, muzica, bauturi interesante, chiar si un pop-up tattoo artist. Te poti distra pana in zori 🙂

4. Ia micul dejun in Piata Targ Śniadaniowy.

Daca iti doresti o experienta autentica, mergi in Piata Targ Śniadaniowy la breakfast. Vei gasi placinte, gustari diverse, dar si mancare mai fancy si mai aventuroasa. Tot aici este si un targ de produse handmade, numai bun pentru cadouri cu suflet.

5. Mergi la Fountain Light Show.

Intre orasul vechi si Vistula River, vei gasi Multimedialny Park Fontann, care te va delecta cu un show de lumini si muzica in fiecare vineri si sambata, de la 9 PM.

6. Bucura-te de o ciocolata calda perfecta!

Official E. Wedel Chocolate Lounge este o firma celebra in Polonia pentru calitatea ciocolatei, torturilor si gustarilor sale. Trebuie sa ii incerci delicatesele si, de ce nu, sa cumperi si pentru acasa.

7. Mergi la plaja.

Indiferent de anotimp, cele sase plaje ale Varsoviei te asteapta cu diverse activitati sportive in aer liber. Daca este frig, te vei putea relaxa in cafenelele si barurile din zona sau vei putea admira trecatorii.

8. Viziteaza Biserica St Anne.

Este una dintre putinele biserici care nu a avut de suferit de pe urma razboiului, este senzational de frumoasa, iar daca urci pe o scara micuta in turn, vei fi recompensat cu o priveliste de vis a orasului vechi.

9. Mergi la shopping pe Mokotowska Street & Złote Tarasy.

Vei gasi aici multe branduri renumite, cladiri noi si superbe, designeri locali, dar si restaurante si cafenele.

10. La inaltime!

Daca este vara, mergi in gradina suspendata pe Warsaw University Library. Ai o priveliste spectaculoasa, iar gradina in sine este de vis.

Daca este iarna, urca pe Palatul Culturii si Stiintei si vei avea tot orasul la picioarele tale.

Varsovia este un oras superb si romantic si este o alegere perfecta pentru un city break memorabil. Iar Veltravel are intoteauna cele mai bun oferte:)

No Comments :