Top 11: super city break in Bologna

Bologna este capitala regiunii Emilia-Romagna din nordul Italiei si se intinde intre raul Po si Muntii Apenini. Este un oras cosmopolit, plin de istorie, arta, muzica si cultura, iar cei peste un milion de locuitori se bucura de toate avantajele acestui minunat oras. Turnurile medievale, caldirile antice, bisericile, centrul istoric, dar si barurile, hotelurile si restaurantele moderne te vor face sa te indragostesti de Bologna.

Iata tot ce trebuie sa stii despre Bologna:

1. Bologna a fost numita in 2006 de catre UNESCO „orasul muzicii” si este unul dintre cele mai bogate orase ale Italiei. Universitatea Bologna a fost infiintata in anul 1088 si este celebra in lume, iar turnurile si centrul vechi al orasului sunt incredibil de frumoase.

2. Gastronomia este ridicata aici la rang de arta, turismul este foarte dezvoltat, iar orasul este suficient de mare si are atat de multe atractii, incat nu te vei plictisi.

3. Bologna are un climat continental. Verile sunt superbe, cu temperaturi cuprinse intre 25 si 30 de grade, iar toamna este cel mai frumos anotimp pentru un city break.

Iata ce poti face in Bologna:

4. Plimba-te prin Piazza Maggiore cu Fontana di Nettuno, Palazzo Comunale, Palazzo dei Bianchi, Basilica San Petronio si Palazzo del Podestà.

5. Fotografiaza turnul Asinelli si turnul Garisenda. Viziteaza Basilica Santo Stefano.

6. Mergi la muzeul Pinacoteca Nazionale si admira Arcadele din Bologna, care se intind pe mai bine de 40 km si sunt un simbol al orasului.

7. Mergi la shopping pe Via Rizzoli, Via D’Azeglio, Via Farini si Via Castiglione.

8. Viziteaza Mercato di Mezzo, o piata agro-alimentara, unde poti incerca bunatatile locale.

9. Plimba-te prin Cartierul Universitatii, mergi la muzeele Ducati, Lamborghini si Ferrari, mergi la Teatro Anatomico din Palazzo dell’Archiginnasio.

10. „Testeaza” tortelli (paste cu ou, carne, legume), ragù, tagliatelle, lasagne si deserturile cu migdale, miere, fructe si ciocolata, la tavernele locale.

11. Petrece o seara pe cinste ascultand muzica jazz, band un cocteil sau dansand pe muzica techno. Bologna este un oras aglomerat, plin de viata, in care vei avea parte de multe surprize.

Hai cu #Veltravel intr-un super city break in Bologna🙂

No Comments :