Tu ce faci vara asta? Iata 10 secrete ale Coastei Algarve!

Bijuteria din sudul Portugaliei, Algarve, este cel mai bine pastrat secret din Europa. Clima mediteraneana, natura incredibila si localnicii zambitori iti vor oferi o experienta de neuitat.

Pe Coasta Algarve poti ajunge cu usurinta din Lisabona, cu un autboz local, sau direct cu bilete de avion pe aeroportul din Faro.

1. Bucatarie cu suflet

In Algarve, simturile tale vor fi rasfatate de aromele marii. Bucataria din Algarve este bogata in bucate traditionale, iar satisfactia ta este garantata.

Rasfata-te cu o varietate exceptionala de peste si fructe de mare, supa de porumb, scrumbii, scoici Cataplana si sepia Algarve, care sunt printre cele mai populare mancaruri din regiune.

Muntii si zonele rurale influenteaza puternic bucataria din Algarve: mananca delicioasele feluri din naut si fasole sau gazpacho. Incearca painea facuta in casa cu ulei de masline si profita de aceste combinatii excelente.

2. O vacanta completa implica dulciuri savuroase

Incepe cu delicioasele morgadinhos, continua cu un Dom Rodrigo satios, smochine umplute cu migdale, dulciuri din roscove, paine Folar si gogosi filhós.

3. Cele mai frumoase plaje din Europa

Unicitatea plajelor din Algarve este data de nisipurile albe inconjurate de stanci, ape linistite si peisaje care iti taie respiratia. Pentru o relaxare totala, alege insulele mai putin turistice din Algarve – Barreta, Culatra sau Farol. Daca vrei o plaja urbana, incearca Meia Praia sau Praia dos Pescadores.

4. Nopti de poveste

Exploreaza portul din Albufeira, Portimão sau Vilamoura si bucura-te de o seara linistita cu familia. Vei gasi nenumarate restaurante, perfecte pentru conversatii la ceas de noapte.

5. Natura bogata

Ia-ti rucsacul si lasa exploratorul din tine sa descopere locurile ascunse din Algarve. Ai la dispozitie o multime de optiuni: Traseul Aromelor, Traseul ecologic Castelejo, cascadele Pego do Inferno si Barbelote, sau privitul pasarilor de pe coasta Vicentine.

6. Mostenirea istorica

Algarve inseamna mai mult decat plaje minunate si mancaruri gustoase intr-o clima mediteraneana. Printre muzee, manastiri, descoperiri arheologice si monumente arhitecturale – vei simti importanta secolelor de istorie si contributia lor la bogatele experiente din ziua de azi. Trebuie sa vizitezi Fortareata Cabo de São Vicente, Manastirea Luz de Lagos si Castelul din Aljezur.

7. Festivaluri

Petrecerile, noptile tematice, sau festivalurile religioase sunt doar cateva din evenimentele din Algarve. Targul Medieval din Silves este un reper important, iar Entrudo – sau carnavalul Loulé – unde toata lumea iese in strada imbracata in costume si danseaza, este un eveniment anual al regiunii. In iunie, sarbatorirea Sfintilor Populari scoate toata lumea in strada, pentru a onora traditiile seculare.

 8. Activitati

Algarve este un paradis pentru iubitorii de tenis si golf. Pentru cei care prefera sporturile motorizate, pista internationala de curse din Algarve este o idee excelenta pentru doze mari de adrenalina. Pentru o zi in familie, poti vizita parcul tematic Zoomarine – distractie garantata atat pentru cei mici, cat si pentru parinti. Incearca si parcurile acvatice – unde te poti da in tobogane de diverse forme si dimensiuni.

9. Traditii din Algarve

Nimic nu este mai bun decat un produs facut de la zero, cu dragoste si atentie. Incearca un vin local, rasfata-te cu cartofii dulci Aljezur si mierea Monchique, mananca renumitele portocale din Algarve si gusta popularul lichior de roscove.

10. Produse artizanale

Produsele din ceramica, pluta sau cupru pot reprezenta un suvenir inedit. La festivalul Al Buhera, vei gasi mii de astfel de produse, perfecte pentru un cadou minunat pentru cei de acasa.

Petrece o vara de neuitat in Portugalia, cu Veltravel 🙂

No Comments :