Plaja exotica cu ape turcoaz

Un city break Amsterdam! Un oras plin de savoare

Un city break Amsterdam inseamna pentru multi baruri, restaurante, cafenele si viata de noapte intensa. Insa acest oras are mult mai multe de oferit: libertate, savoare, cultura, arhitectura de top, civilizatie, arta, muzica si festivaluri, gastronomie si peisaje de poveste. Daca vei alege sa petreci un city break in Amsterdam vei fi cu adevarat fascinat de acest oras elegant si boem. In plus, o vacanta in Amsterdam este un cadou perfect pentru persoana iubita! Iata mai multe detalii…

Amsterdam, un un oras plin de savoare

Amsterdam, un oras cultural si financiar prin definitie, are un ritm si un nivel de viata rar intalnite in alte capitale ale Europei. Este un oras cu o arhitectura fascinanta, unica in lume, canalele sale fiind navigabile si chiar locuibile. Bisericile marete, casele colorate si inclinate gratios, oamenii veseli – toate te vor surprinde placut.

Clima din Amsterdam este oceanica, influentata de Marea Nordului, cu ierni reci si veri in care termometrele rar depasesc 25 de grade. In noiembrie, decembrie si ianuarie vei avea parte de maxim 6-7 grade, insa frumusetea orasului iti va tine cu siguranta de cald.

 

Una dintre cele mai mari atractii ale orasului ramane Red Light District. Poti admira saloanele de masaj thailandez, poti admira femei de o frumusete ireala, cu masti pe chipuri, care se etaleaza in geamurile unor cladiri colorate, cu felinare rosii in poarta si poti bea un cocteil la cafenelele din zona, unde atmosfera este incendiara.

Poti sa optezi pentru mai multe trasee cu vaporasul pe canalele orasului sau poti merge in Districtul Muzeelor pentru a admira fascinantul Van Gogh, cu ale sale picturi impresionante.

Celebrele Coffee Shops iti ofera „weed-pass”, magazinele te imbie cu marfuri de lux, iar toate marile case de moda sunt prezente in Amsterdam.

Noi iti recomandam sa petreci un city break in Amsterdam si sa te plimbi pe strazile minunatului oras, sa surprinzi viata agitata si colorata de aici, sa mergi la cateva muzee si sa colinzi agale mall-urile aflate in cladiri cu o arhitectura impresionanta. Serile sunt excelente pentru o plimbare si o cina romantica pe unul dintre vaporasele pe care Amsterdam-ul le pune la dispozitie doar pentru tine.

Amsterdam-ul se remarca prin diversitate. Pe o singura strada din orasul vechi vei gasi restaurante grecesti, thailandeze, arabesti, indiene, chinezesti, marocane, frantuzesti si multe altele. Alege cu sufletul pentru ca bucatariile orasului sunt excelente, vei fi servit impecabil si vei pleca multumit, chiar daca preturile nu sunt tocmai mici.

Nu cred ca mai exista un oras in Europa care sa se poata compara cu Amsterdam-ul cand vine vorba de viata de noapte. In orasul vechi vei gasi zeci de cluburi de noapte, de baruri si cafenele deschise pana tarziu, in Red Light District – distractia este pana in zori, iar spectacolele si expozitiile sunt non-stop in capitala Olandei.

City Break Amsterdam

– Fa o plimbare cu barca pe canalele orasului si opreste-te la Museumplein. Pe o parte ai Concert Hall si pe cealalta Muzeele Rijksmuseum si Van Gogh.

– Mergi pe podul Magere Brug si admira Teatrul si Opera, aflate pe o parte si pe cealalta a raului. Este un loc minunat, chiar si intr-o zi ploioasa.

 

– Duminica dimineata inchiriaza o bicicleta si admira orasul. Opreste-te la Albert Heijn (un lant faimos de magazine) si cumpara o paine proaspata si branza „Jonge Kaas”, pentru un pranz tipic olandez.

– Plimba-te noaptea prin Red Light District si admira frumusetile din vitrinele Amsterdam-ului.

 

– Ia pranzul la De Bakkerswinkel. Este un restaurant in care te vei simti minunat.

– Sambata seara, mergi sa dansezi la De Arena, pe Gravesandestraat 51.

– Viziteaza pietele de flori si de legume si bea o cafea gratis in magazinele Albert Hein. Bloemenmarkt- este singura piata de flori plutitoare din lume si se afla pe canalul Singel.

 

– viziteaza  Anne Frankhuis – este un adevarat simbol, iar muzeul iti va oferi o idee pretioasa asupra culturii olandeze.

– Vondelpark – petrece o jumatate de zi in acest parc superb si te vei relaxa complet, indiferent de anotimp.

– plimba-te prin Dam Square – aici gasesti Palatul Regal, monumante si muzee de top.

 

Heineken Experience – fa o plimbare cu barca si incearca aceasta experienta incredibila. Nu o vei uita prea usor!

Un city break in Amsterdam iti va implini cu siguranta toate visele!

Foto: Vlad Semen

No Comments :