Vacanta de poveste: Porto, Portugalia

Al doilea oras ca marime al Portugaliei este de multe ori neglijat in favoarea Lisabonei. Insa daca vrei o vacanta relaxanta si romantica sau daca visezi la un Revelion de poveste, Porto este alegerea perfecta. Iata de ce…

Iata cum poate arata vacanta ta in Porto:

1. Viziteaza Livraria Lello.

Este una dintre cele mai faimoase librarii din lume, locul preferat al lui JK Rowling, de pe vremea cand locuia in Porto. Afacerea a pornit in anul 1906, iar acum este celebra in intreaga lume. O gasesti foarte central, intre Piolho Cafe si Igreja do Carmo. Se plateste o taxa de intrare, insa merita efortul.

2. Mergi la un tur de degustare de vinuri.

Porto este celebru pentru vinurile sale dulci, unice in lume. Mergi la Graham’s Port Lodge, sa bei in Vinho Verde si sa vezi cum produc portughezii licoarea magica.

3. Fotografiaza azulejo.

Arta azulejo este unica si magnifica. Localnicii isi decoreaza casele, strazile, cladirile importante cu aceste placute de fainta si mozaicuri, adevarate opere de arta. Cele mai frumoase le gasesti la Estação São Bento, Igreja de Santo Ildefonso si Igreja do Carmo.

4. Relaxeaza-te la terasele de pe Douro River.

Riviera orasului este iubita atat de localnici, cat si de turisti. Aici gasesti cafenele si restaurante senzationale, cu privelisti de vis. Tot aici vei avea parte si de cele mai frumoase apusuri. Incearca patiseria si berea locala.

5. Mergi la picnic.

Porto are gradini suspendate si terase la inaltime de unde poti vedea tot orasul si oceanul. Mergi in Bolhão Market, cumpara cateva gustari si un vin bun, si mergi intr-o gradina sa privesti apusul.

6. Plaja!

Indiferent de anotimp, Porto te asteapta cu plaje de poveste. Coasta de nord este vintage si romantica. Iti recomandam Porto’s Foz do Douro si Pergola da Foz, pentru liniste si relaxare.

7. Gastronomia locala.

Daca in Lisabona ti-a placut mancarea, afla ca in Porto scena gastronomica este si mai interesanta. Aici vei gasi de la crasme locale la restaurante cu bucatarie fina, dar si meniuri vegetariene superbe. Incearca tot ce-ti face cu ochiul, localnicii sunt foarte talentati in domeniu.

8. Muzica si petreceri.

Vara vei descoperi ca Porto gazduieste o multime de festivaluri. Insa si iarna sau in perioada sarbatorilor, portughezii petrec in gradini, pe malul oceanului sau in taverne. Gaseste-ti locul preferat si afla povestile acestor oameni minunati.

9. Pasionat de istorie?

Porto este un oras istoric, unde poti admira cladiri, biserici si muzee de poveste. Iti recomandam: Palacio da Bolsa, Cafe Majestic, Torre dos Clerigos, Serralves Museum.

10. Veltravel are o promotie excelenta pentru un Revelion de vis in Porto!

Ia-ti biletele de avion si cazarea, gaseste o taverna cu mancare buna si vei avea un Revelion superb. Garantat!!

Urmareste-ne si pe Instagram pentru cele mai frumoase imagini din calatoriile noastre.

No Comments :