Vacanta de vis la Marea Mediterana! Sicilia & Sardinia.

Sicilia si Sardinia sunt doua insule superbe, din Marea Mediterana, bogate in istorie, traditii si cu o gastronomie de vis. Milioane de calatori se indreapta anual spre aceste zone, datorita atractiilor turistice, serviciilor excelente si a plajelor superbe, dar si a muntilor, parcurilor naturale si a satelor pitoresti.

Iata cum sa-ti organizezi o vacanta in Sicilia si Sardinia:

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana, apartine Italiei si este o zona bogata in cultura, unica in lume.

Principalul punct de atractie il reprezinta Muntele Etna, cel mai inalt vulcan activ din Europa, dar si orasele de poveste si plajele superbe. Sicilia este renumita pentru muzica, literatura, gastronomia si arhitectura sa, dar si pentru oamenii mandri si patrioti.

Principalele orase din Sicilia sunt Palermo, Catania, Messina si Siracusa. Palermo are o populatie de peste 900.000 de locuitori, iar turistii care viziteaza zona in fiecare sezon sunt in numar de peste 3 milioane. Sicilienii sunt agricultori vestiti, ei ocupandu-se de cresterea portocalilor, lamailor si maslinelor. Si vinul sicilian este renumit.

Clima in Sicilia este mediteraniana, cu ierni blande si veri fierbinti si uscate. Palermo este unul dintre cele mai placute orase din Europa, din punct de vedere climatic.

Iata ce poti vizita in Sicilia:

– parcul arheologic Valle dei Templi Agrigento

– Villa Romana del Casale in Piazza Armerina

– Syracuse

– Catedrala din Palermo, San Giovanni dei Lebbrosi, Chiesa della Martorana

– Muzeul Palazzo dei Normanni, Palermo

– Teatro Massimo, Palermo si Gradina Botanica din Palermo

– Achillean Baths din Catania

– Basilica di San Nicola l’Arena, Catania

– Castello Ursino, Palazzo degli Elefanti, Catania Botanical Garden

Bucataria siciliana a fost numita si God’s Kitchen, datorita bunatatilor care se prepara in aceasta zona din Italia. Preparatele sunt sanatoase si proaspete, incluzand citrice, masline, fructe de mare, piersici si fasole. Trebuie neaparat sa gusti inghetata preparata in aceasta zona, dar si pastele cu fructe de mare, rosii si busuioc. Iti recomand: Cassata, tort cu martipan, cannoli si gelatto.

Viata de noapte nu este foarte activa in Sicilia, in general. In Palermo si Catania exista insa foarte multe restaurante, baruri si cluburi deschise pana in zori. Cele mai mari distractii ale localnicilor sunt sa se intalneasca pe strazi, sa stea de vorba, sa manance si sa bea un vin bun.

Sardinia este a doua insula ca marime din Marea Mediterana, dupa Sicilia, si apartine tot Italiei. Este inconjurata de Corsica, Peninsula italiana, Sicilia, Tunisia si Insulele Baleare. Insula este celebra in lume pentru peisajele sale desprinse parca din filme, cu ape albastre, munti acoperiti de zapada, campii intinse, de un verde uluitor, cascade, plaje albe si orase colorate. O vacanta in Sardinia te va relaxa si vei avea cu siguranta amintiri pentru toata viata.

Principalele orase din Saridinia sunt: Cagliari, Sassari, Olbia si Alghero. Clima in Sardinia este mediteraniana, iar toamna vei gasi temperaturi cuprinse intre 18 si 25 de grade – perfecte pentru vacanta.

Muzica traditionala din Sardinia este deosebita, se numeste ‘cantu a tenore’ si este inclusa pe lista UNESCO.

Bucataria traditionala din Sardinia se bazeaza pe fructe de mare, peste, branza cu diverse arome, rosii, busuioc, oregano si ustoroi, iar aici vei gasi si o bere foarte buna, localnicii fiind cei mai mari consumatori de bere din Italia.

Sardinia are trei parcuri nationale fantastice: Asinara, Arcipelago di La Maddalena si Gennargentu, dar si alte zone cu peisaje care iti taie respiratia.

Iata ce poti vizita in Sardinia:

– capitala – Cagliari – un oras de o maretia fantastica, care a inspirat numerosi scriitori si artisti.

– incearca File ‘e ferru – un lichior preparat doar in aceasta zona din lume

– viziteaza Muzeul Sardinian Life and Tradition din Nuoro

– Viziteaza Sassari, al doilea oras din Sardinia, unde vei gasi plaje frumoase, dar si atractii turistice diverse: St. Nicholas Church, Palazzo Ducale, Palazzo Giordano, Piazza Italia si Rossello Fountain.

– incearca pane casarau – o paine subtire, ca o napolitana, care poate fi combinata cu diverse sosuri delicioase.

– mergi in Parco Arcipelago della Maddelena

– relaxeaza-te pe plajele frumoase si curate ale insulei: Cala Gonone, Li Coggi beach si Costa Smeralda.

– mergi la shopping si cumpara bijuterii ca suveniruri.

Orice ai alege sa faci pe cele doua insule, vacanta ta va fi cu adevarat deosebita. Veltravel te asteapta sa scriem impreuna amintiri pentru o viata 🙂

No Comments :