Vacanta romantica in Como, Italia!

Como este un orasel din nordul Italiei de un romantism desavarsit. De la lebedele superbe la mancarea divina, de la biserici antice la vile luxoase, de la hoteluri de 5 stele la taverne cu mancare traditionala, Como le are pe toate.

Majoritatea turistilor se ingramadesc pe malul lacului Como in lunile de vara, insa cea mai buna perioada pentru a te bucura de oras este primavara.

Iata ce poti face in Como:

1. Plimba-te cu barca pe lacul Como.

Lacul este cea mai mare atractie a zonei, este urias si are ape turcoaz linistite. Primavara vei vedea aici pui de lebada si vei putea inchiria barci la preturi super decente.

2. Vilele de lux.

Lacul Como are cea mai mare densitate de vile elegante din intreaga Italie. Majoritatea sunt private, insa vei putea vizita 3 dintre cele mai frumoase: Villa Balbianello (unde s-au filmat scene din Star Wars), Villa Carlotta si Villa Melzi.

3. Catedrala din centrul orasului.

Duomo sau Catedrala din Como este o constructie gotica impresionanta, iar localnicii spun ca orice dorinta iti vei pune aici se va implini.

4. Tempio Voltiano.

Este unul dintre cele mai frumoase muzee din nordul Italiei si este dedicat omului de stiinta Allessandro Volto, cel care inventat bateria electrica. Muzeul se afla intr-un parc cu vederi fabuloase.

5. Porta Torre.

Porta Torre se afla in Piazza Vittoria si a fost construita in 1192, ca intrare in romanticul oras. In zona asta vei gasi restaurante, cafenele si hoteluri superbe.

6. Brunate Funicular.

Ia trenuletul suspendat din Como spre Brunate, care urca pana la 715 metri pe munte, pentru privelisti de neuitat. In Brunate te poti opri pentru pranz, dar si pentru magazinele de bijuterii si condimente.

7. Bellagio.

Inchiriaza o barca si viziteaza superbul oras Bellagio. Aici vei gasi cele mai frumoase magazine de pielarie si parfumuri, dar si restaurante unice in lume – mici, cu mancare divina si bere artizanala. Mai mult, aici se spune ca se gasesc cele mai bune dulciuri din nordul Italiei.

8. Castello Di Vezio.

Fa o plimbare la Castello Di Vezio, aflat in apropiere de orasele Varenna si Perledo. Este o minune arhitecturala si ofera privelisti unice spre Lacul Como. Plus, este o modalitate perfecta de a face miscare dupa deliciile italiene.

9. Gastronomia.

La orice colt de strada vei gasi taverne si trattorii spectaculoase. Mancarea este divina, iar in Como vei gasi cel mai bun gelato din lume. Rasfata-te cu paste, pizza, prajituri cu fistic si ricotta si testeaza toate sortimentele de inghetata.

10. Invata sa gatesti ca italienii!

Fara indoiala, bucatarie italiana este una dintre cele mai apreciate din lume. Vrei si tu sa gatesti ca ei acasa? In Como vei gasi o multime de cursuri de 1-2 zile, in care vei practica metoda lor de a gati: produse simple, locale, proaspete, combinate cu multa iubire in preparate delicioase.

Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru Como – zbor + cazare, astfel incat tu sa te bucuri de o vacanta romantica si de neuitat.

No Comments :