Vacanta ta de poveste in Marmaris, Turcia

Marmaris este un resort celebru in Turcia, se afla intr-un golf linistit inconjurat de dealuri impadurite si este destinatia perfecta de vacanta. Vei gasi aici insule nelocuite, paduri spectaculoase, dar si hoteluri si baruri elegante, terase ascunse si barci pentru plimbari linistite.

Iata ce poti face intr-o vacanta in Marmaris:

* Viziteaza Marmaris Castle si Muzeul de Arheologie.

Orasul dateaza din anul 3000 BCE, insa castelul aflat pe mica peninsula dintre plaja si marina este din secolul al 16-lea si a fost refacut de Suleiman the Magnificent. Toata zona este foarte frumoasa si vei afla o multime de informatii despre istoria acestei asezari.

* İçmeler Plajı

Desi Marmaris are o plaja superba, daca esti dispus sa faci o plimbare mai lunga, vei descoperi o priveliste de neuitat. La 15 minute de Bay of Marmaris, intre dealuri cu pini, se afla plaja Icmeler, ascunsa intr-o pestera. Are steag albastru, iar apa este turcoaz.

* Sedir Island (Cleopatra Island)

Ai pofta de romantism si explorari? Mergi intr-o excursie in satul Çamlı, inchiriaza o barca si aventureaza-te pe insula Cleopatra. Este nelocuita si un adevarat paradis.

* Marmaris Marina

Nu este loc mai potrivit pentru plimbari de seara ca Marmaris Marina. Vei admira barcile de pescari, dar si yacht-urile elegante, vei gasi terase cu mancare divina, dar si cafenele, restaurante, cluburi. Tot de aici poti lua tururi spre Dalyan River Delta.

* Dancing Fountain

In Youth Square, o piata centrala din Marmaris, exista o fantana circulara, cu doua bazine, unde lumea se aduna de la 9 seara sa admire un show de lumini si muzica.

* Turunç Plajı

Daca ai o masina inchiriata, mergi in satul Turunç (la jumatate de ora de Marmaris). Pe coasta vei descoperi o plaja superba, cu steag albastru, dar si cateva terase cu peste proaspat. Este un loc perfect pentru admirat rasaritul.

* Incekum Plajı

In partea de nor, vis-a-vis de Sedir Island, este o zona superba, o plaja ascunsa intre dealuri de poveste. In spate vei admira muntii Mugla. Toata plaja este „atasata” unui restaurant si exista o taxa mica de intrare, insa tine cont ca sunt foarte putini turisti, iar traficul este interzis.

* Marmaris safari

Daca iti place sa calaresti, poti traversa Parcul National Marmaris cu un cal superb. Cauta o oferta si pregateste-te de aventura.

* All-Inclusive Boat Tour

Pentru o experienta de neuitat, inchiriaza un tur cu barca si viziteaza resortul de pe apa. Poti lua pranzul pe barca, poti vizita pesteri si insule pustii, iar ghizii te vor aduce seara inapoi la hotel.

* Dalyan River

La 30 km de Marmaris se afla un parc national protejat, unde poti sa faci o plimbare superba pe rau, dar si sa admiri testoasele, sa faci baie in izvoare termale si sa te opresti la Turtle Beach.

Marmaris mai este celebru si pentru strada cu baruri – un loc unde te poti relaxa seara, pentru Atlantis Waterpark, Grand Bazaar si mancare senzationala.

Orice ai alege sa faci in Marmaris, Veltravel te asteapa cu cele mai bune preturi 🙂

No Comments :