Vacanta ta romantica in Capri, Italia!

Capri este o insula superba a Italiei, aflata in apropiere de Sorrento si Napoli. Daca ai fost deja pe Coasta Amalfi, stii ca peisajele de aici sunt senzationale. Insa Capri este un loc foarte special, unde vei dori sa te intorci cu fiecare ocazie. Si ce ocazie mai buna sa ai decat… primavara, zborurile ieftine pe Napoli si dorul imens de Italia?

Iata cum poate arata vacanta ta de vis in Capri:

1. O plimbare cu barca.

Insa nu orice fel de plimbare, ci una pe care nu o vei uita prea curand 🙂 Mergi in Marina Grande, portul insulei, si inchiriaza o barca. Tururile clasice te vor duce spre Faraglioni (niste stanci perfecte pentru fotografiat si admirat), apoi spre Punta Carena si apoi vei trece prin Blue Grotto. Daca vrei sa ai parte de o super experienta, ia un tur cu o barca din lemn!

2. Bea un cocktail in Piazzetta.

Piata principala a insulei, Piazzetta, este locul unde se intalnesc localnicii si turistii atat la pranz, cat si seara, pentru un espresso, un cocktail sau cateva gustari delicioase. Daca vrei sa te intalnesti cu actori faimosi sau VIP-uri aflate in vacanta in Capri, iti recomandam sa iesi in Piazzetta la 8 PM.

3. Urca pe Mount Solaro.

Din Piazza Vittoria in Anacapri, poti lua telescaunul pana in varful Muntelui Solaro, de unde poti face fotografii senzationale si te poti opri la o cafea sau un cocktail la „La Canzone del Cielo” café. Daca esti dornic de aventuri, coboara pe drumul semnalizat cu Cetrella hermitage si vei gasi o capela agatata de munte, unde calugarii iti vor arata cele mai frumoase privelisti pe care le-ai vazut in viata ta.

4. O plimbare pe Tragara.

Din Piazzetta, daca mergi spre Hotel Quisisana si apoi faci dreapta, vei intra pe fascinanta strada Tragara. In afara de magazinele de lux din zona, strada este celebra pentru gradinile sale senzationale, toate apartinand vilelor si hotelurilor de 5 stele din Capri, cu vedere la mare, printre tufele de iasomie si boungavilla.

5. O bere la far.

Mergi la un supermarket, ia-ti bere, vin si gustari usoare, apoi indreapta-te spre farul Punta Carena. De aici vei vedea cel mai frumos apus din viata ta, cu soarele coborand in Mediterana.

6. O cina romantica.

Este cel mai frumos mod de a-ti petrece vacanta! Alege un restaurant cu vedere, comanda bucate traditionale ca ravioli capresi sau torta caprese cu ciocolata si migdale, lasa apusul si apoi luminile serii sa te invaluie, in timp ce asculti muzica italiana de neuitat.

7. O noapte la taverna.

Dupa apusurile din Piazzetta, localnicii merg sa ia cina si apoi se indreapta spre tavernele cu muzica live. Fa o rezervare la Anema e Core, unde vei putea dansa pana in zori pe ritmuri de tarantella sau muzica napoletana clasica.

8. O zi la plaja.

Plajele din Capri sunt mici, intime si destul de stancoase. Insa barurile din zona sunt ca niste saloane de lux, cu fructe de mare delicioase, sezlonguri si cocktails perfecte!

9. O zi in Anacapri.

In cel mai inalt punct de pe insula se afla satul Anacapri. Aici vei gasi liniste, localnici primitori, magazine de suveniruri si artizani din alta epoca. Casele sunt unice in lume, iar vibe-ul te va cuceri.

10. O zi de meditatie.

Fizicianul si scriitorul suedez Axel Munthe s-a indragostit de Capri si si-a construit casa in cel mai frumos punct din insula, visand sa aiba o statuie sfinx care sa priveasca marea. Dupa ani de calatorii prin lume, a gasit statuia perfecta, iar acum poti vizita vila San Michele si sa meditezi privind marea alaturi de sfinx.

Orice ai alege sa faci in Capri, insula aceasta te va fascina cu siguranta. Iar #Veltravel te asteapata intotdeauna cu cele mai bune oferte.

No Comments :