Plaja exotica cu ape turcoaz

Weekend in Europa. Atractiile gratis din marile orase!

Daca ti-ai programat o vacanta de vis in Europa vara aceasta, insa nu ai un buget foarte mare, aici vei gasi cateva lucruri pe care le poti face gratis in diverse orase europene. Mai jos veti descoperi cateva aventuri nebanuite prin cele mai interesante si frumoase destinatii de vacanta. Iata despre ce este vorba…

0

Weekend in Europa. Atractiile gratis din marile orase!

Florenta: prinde un apus dramatic in Piazzale Michelangelo

Localizata la cateva minute de centrul orasului, Piazzale Michelangelo ofera oricarui turist care va ajunge acolo una dintre cele mai frumoase privelisti din Italia. Viziteaza piata atat ziua, cat si seara, inainte de apus. Nu vei regreta!

1

 

Paris: viziteaza Louvre-ul gratis!

Daca ai sub 26 de ani, celebrul muzeu este gratis pentru tine! Daca esti profesor, indiferent unde si ai si o legitimatie care sa ateste acest lucru – la fel, este gratis. Daca nu faci parte din categoriile de mai sus, Louvre este gratis in prima duminica din fiecare luna. Programeaza-ti vacanta astfel incat sa nimeresti in aceasta zi in Paris!

2

 

Londra: asculta corul fabulos de la Westminster Abbey

In timpul zilei, pentru a vizita Westminster Abbey va trebui sa platesti 16 lire. Insa daca vei astepta pana dupa-amiaza, la 5.30, cand are loc Evensong, nu vei plati nimic! In plus, vei avea ocazia sa asculti corul celebru in intreaga lume.

3

 

Bruges: viziteaza Church of Our Lady

Se numeste Onze-Lieve-Vrouwekerk si este una dintre cele mai vechi si mai frumoase biserici din lume. Constructia sa a durat mai bine de 200 de ani si biserica adaposteste numeroase opere de arta. Printre acestea se afla celebra Madonna and Child, a lui Michelangelor. Intrarea este gratis, iar experienta este nepretuita!

4

 

Munchen: asista la ‘Glockenspiel’ show

In fiecare zi, de la 11 si de la 12, la New Town Hall, are loc un show amuzant numit ‘Glockenspiel’, in celebra pita Marienplatz. Show-ul consta in figurine care realizeaza un dans numit Cooper’s Dance, o traditie locala. Totul este gratis!

5

 Milano: mananca gratis!

Da, ai citit bine! In Milano exista numeroase baruri care servesc gustari delicioase, gratis, atat timp cat iti cumperi o bautura. Mancarea este la discretie si Aperitivo incepe in jurul orei 6 PM. Incearca Le Biciclette pe Via Torti sau Bar Brera pe Via Brera.

6

 

Roma: viziteaza Muzeul Vaticanului gratis!

In ultima duminica din fiecare luna, Muzeul Vaticanului este gratis si vei putea admira aici colectii de arta impresionante. Tot aici poti vedea si Capela Sixtina.

7

 Venetia: asculta concertele gratis din St Mark!

Sa iei pranzul sau chiar sa bei o cafea in celebra si minunata piata St Mark pot fi niste activitati care te vor lasa fara bani intr-o clipa. Insa daca iti vei aduce pranzul la pachet, vei putea sta in piata gratis si chiar vei putea asculta muzica superba de la Cafe Florian. Ambianta este grozava!

8

 

Amsterdam: mergi la un concert gratis!

In fiecare marti dupa-amiaza, din septembrie si pana in mai, poti prinde un concert gratis in Boekmanzaal (parte a Operei Muziektheater). Printre performeri vei vedea chiar si Netherlands Philharmonic Orchestra – una dintre cele mai bune din lume. Alte concerte gratis mai poti gasi si miercurea (septembrie-iunie) la Concertgebouw. Ambele „evenimente” incep de la 12.30 PM.

9

 

Stockholm: viziteaza bisericile din Gamla Stan

Gamla Stan este centrul vechi al orasului si este decorat cu numeroase biserici si cladiri interesante. Bisericile sunt adevarate muzee gratis, unde poti admira sticla pictata, piese de arta, artefacte si multe tabouri de colectie. Iti recomand bisericile Tyska Kyrkan (o biserica germana cu peste 119 picturi superbe) si Storkrykan (Catedrala din Stockholm si locul unde se afla celebra statuie a Dragonului).

10

No Comments :